About

Här kommer det finnas en salig blandning mellan allt och inget. Vissa inlägg kommer vara fyllda av eftertanke medan andra kommer få er att undra om jag har mindre hjärnkapacitet än en amöba. What you see is what you get. 🙂

För att få tillgång till de skyddade inläggen behövs ett mail i vilket det antingen finns en bra motivering och en beskrivning av dig själv eller, om vi känner varandra,  något som får mig att förstå vem du är. Det är dock inte självklart att du får lösenordet, trots motivering och beskrivning. Det är inte personligt, utan bara det att jag bibehåller rätten att dela med mig till en selektiv skara. Inläggen som kallas ”För mig” är så restriktiva att det inte ens är värt att be om lösenet. Rubriken talar om vad som gäller.  Mailadressen är: ladysol@live.se

Annonser
kommentarer
 1. Meggie skriver:

  Hej!
  Har med intresse just läst några av dina senaste inlägg. Jag har precis som du problem med mina leder och diagnostiserades för RA för drygt 15 år sedan. Har också behandlats med salazopyrin och provtagning var tredje vecka, men fick avbryta efter tre månader p g a biverkningar på levern, i övrigt inga biverkningar. På något sätt verkade medicinen ändå hunnit ha effekt och jag var i stort sätt besvärsfri i sex år. Därefter har jag även testat plaquenil, men som jag slutade med på eget bevåg, eftersom jag inte tyckte jag mådde bra av den, men även den hade effekt. Har varit helt utan besvär (och medicinering) i många år nu fram till i somras, då jag fick ett nytt skov. Äter sedan i januari Methotraxate, men utan effekt hittills, snarare har jag fått mer ont. Börjar kännas tveksamt att hålla på och förgifta kroppen med ett cancerläkemedel om det inte hjälper.

  Förstår att det känns tungt att efter din fantastiska viktresa åter gå upp i vikt på grund av medicinering. När jag först läste det inlägget trodde jag du åt kortison, som också används vid ledinflammationer och som kan ge viktökning.

  Hoppas att du ändå hunnit få någon positiv effekt av salazopyrinet innan du slutade eller att din reumatologläkare har något annat förslag på bra behandling. Du verkar vara stark och en kämpe, så jag önskar dig lycka till.

  Hälsningar Meggie

  • ~Sol~ skriver:

   Hej Meggie. 🙂
   Tack så mycket för ditt inlägg. Jag har tack och lov (troligen) reaktiv reumatism och hoppas därför att jag slipper dras med detta lika länge som andra, stackars människor fått göra.
   Tyvärr upplevde jag så många biverkningar av salazopyrinet att jag tyckte att jag mådde bra när jag bara hade fem allvarliga biverkningar kvar och nu, nästan 1 ½ månad efter att de tagit bort medicinen, mår jag så mycket, mycket bättre att jag inte förstår hur jag kunde tycka att jag mådde bra då. Det är förunderligt hur kroppen kan anpassa sig och göra det bästa av situationen, att ta sig igenom och trots allt få en att känna lite hopp i mörkret. Biverkningarna är nästan helt borta och jag har under den här tiden(mirakulöst?) gått ner mycket av det jag gick upp när jag åt medicinen. Jag har ondare nu igen, i fotleden förstås – den har gjort ont från början tills nuläge – men även i axeln som jag mest blev trött och fick ont i när jag aktiverat mig lite mer eller hade jobbat mycket och i tåleden, som jag ju inte haft några direkta känningar av sedan i januari. Det känns hopplöst ibland och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. Det jag däremot vet är att jag aldrig tänker äta salazopyrin igen, biverkningarna jag fick var verkligen hemska och jag har hellre ont än går omkring med kronisk huvudvärk, galopperande demens, afasi, utmattning och att svälla som en ballong. I början hade jag ju ett tjugotal fler biverkningar men dessa var de jag kämpade med mot slutet. Nej tack!

   Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart och att du antingen är symptomfri eller att de hittar en medicin som gör sitt utan att orsaka några biverkningar.

   Hälsningar,
   Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s