Inte vad jag tänkt skriva om nu…

Publicerat: 18 juni, 2018 i Uncategorized

selena-gomez-red-dress-american-music-awards-2016-2

Jag hade tänkt sätta mig ner och dela lite semesterminnen och några bilder därifrån men så fångade något annat min uppmärksamhet. Något jag hade hoppats att vi vore förbi vid det här laget. 

Jag läser otroligt sällan skvallerpress av något slag men som ni vet så översköljs man av det i både sociala medier och i världspressen. Gud förbjude att vår nyhetspress skildrar verkligheten och det som händer i världen mer än de skildrar vad som händer i kändisarnas bubblor. Ta till exempel Västerås Tidning, som faktiskt varit trevligt förskonat från sådant dravel, som skrev en artikel om att han den där nissen som hade en sådan populär pod tillsammans med en annan nisse. Jag glömmer alltid vad han heter, speciellt som jag undviker honom som pesten om han råkar vara på tv eller radio. Schulman. Ja, så heter han. Alex Schulman. Eller Schylman, kanske? Strunt samma. Ni vet vem jag menar. Hur som helst gick artikeln ut på att han varit i Västerås och ätit och druckit på Kajplats 9, som är en restaurang nere vid hamnen. Verkligen? Och mer då? För vet ni, alla människor som frekventerar där äter eller dricker eller gör båda sakerna medan de är där…. 

Hur som helst, i förrgår råkade jag på en sådan där historia som knappt gick att klicka ner. Ni vet, sådan där pop up nyheter om kändisar som man får leta efter krysset för att kunna ignorera? Ibland syns inte krysset förrän videon spelat ett tag, vilket bara är ännu mer irriterande. Den här gången valde jag dock att lyssna klart. Det handlade förstås om superkändisar men i en sådan vinkel att jag mest blev ledsen och bedrövad. Det började så fint med en liten uppvisning av Selena Gomez i fyra eller fem röda klänningar av olika slag. Mycket fina, allihopa. Positiva kommentarer haglade. Sen kom en kommentar av Stefano Gabbana, ni vet modeskaparen… Helt galet. 

Han, vuxna karln på 55 år, kände tydligen ett behov av att tala om att Selena Gomez är ful. Modeskaparen hade inget behov av att kommentera klänningarna alls, vilket hade varit mer förståeligt, utan klankade ner på stjärnans utseende. Som ni kan förstå har Selanas fans, vänner, familj och andra kritiserat Gabbana samtidigt som de protesterar mot kropps- och utseendemobbingen som finns överallt och som oftast inte döljs eftersom kulturen gällande det är så vrickad. 

Man kan ju tycka att en vuxen, inflytelserik och ansedd man av Stefano Gabbanas rang skulle ta till sig kritiken och göra en pudel, men den italienska modeskaparen tycker tydligen tvärt om. Istället för att ta till sig något av vad folk säger har han istället gjort fler uttalanden där hans åsikt om Selena Gomez utseende framgår tydligt och i vilka han även tydliggör att han tycker att folk är överkänsliga och löjliga som gör en sak av det här. 

Jag anser absolut att man har rätt till sin åsikt. Han får tycka att hon är den fulaste varelsen som gått på denna jord. Det är hans val. Det innebär dock inte att han har rätt att  använda sin åsikt som ett medel till att trycka ner någon. Inte heller ger det honom eller någon annan odelad rätt till att säga sin åsikt utan att bli motsagd eller att folk automatiskt ska ha samma åsikt som denne. Jag blir så förbannad när jag ser sådant här. Har vi inte kommit längre? Hur kan vi som ras anse oss vara så otroligt intelligenta när vi inte gör annat än hetsar mot varandra, orsakar varandra stor skada, beter oss som idioter och skadar vår egen sort så hårt att många mår dåligt i hela sitt liv på grund av det? Hur kan vi klappa oss på axeln över alla våra framgångar i utvecklingen när vi fortfarande är så primitiva att vår osäkerhet tvingar oss att hävda oss på andras bekostnad? Mänskligheten borde skämmas. 

Tror man att ens ord och handlingar inte spelar någon roll? Se då till självmordsstatistiken och tänk igenom saken igen. Allt för många av de som begår självmord är offer för andras elakheter i form av mobbing eller uteslutning. Att känna att man inte duger, hör till eller är värd något är bland det värsta känsla som finns och om man då får kommentarer om hur ful man är eller annat man verkligen inte kan påverka utan en massa pengar (som för övrigt ofta leder till ännu fler problem när man opererat sig och ändå inte känner att man duger) kan vara spiken i kistan. Det spelar ingen roll hur populär, känd, rik man är eller att man har en kärleksfull familj runt omkring sig. Omgivningens åsikter och handlingar spelar roll. Stor roll. 

Därför blir jag så ledsen, bedrövad och arg då framgångsrika och ledande personer som Stefano Gabbana gör sådana här korkade och löjliga uttalanden, vilka egentligen bara visar vilken låg människa han verkligen är men som tyvärr troligen drabbar alla utom han själv. Om jag inte redan vore fattig skulle jag tveklöst bojkotta Dolce & Gabbana efter hur han väljer att bete sig. Hoppas Dole-delen av företaget tar honom i örat och ser till att han skärper sig. 

kommentarer
 1. livsglimtar skriver:

  Bra tänkt och skrivet. Kram

 2. Ullrika skriver:

  Båda dom där D&E har uttalat sig bedrövligt om tidigare. Bl a om barn i regnbågsfamiljer. Faktiskt stod jag igår och tittade på ett par otroligt vackra skor från Dolce & Gabbana men som rent statement vände jag ryggen mot dom. Så himla passade att jag då läser detta inlägg hos dig idag!

  PS. Ehum, det där med härskartekniker… som att kalla någon vid fel namn eller så? Det är inte så snällt 😂😂

  • ~Sol~ skriver:

   Hahahaha! Jag tänkte mest att du, precis som jag, har feta fingrar och allt som oftast missar tangenterna du tänkt trycka på men när du klargör sig så, så…. 😂

   Jag hoppas att fler följer ditt exempel och att det faktum att många kändisar reagerat får även den klicken att göra detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s