Helt nollad

Publicerat: 28 januari, 2018 i Uncategorized

dag och nattkräm

 

Jag måste tyvärr erkänna att jag är helt ute och cyklar när det gäller skönhetsprodukter. Jag är en sådan där som står med öppen mun och stirrar när jag ser att någon har fler än fem sminkborstar och som verkligen inte skulle kunna fundera ut vad alla de andra borstarna ska vara till. Inte använder jag de jag har (vilket för tillfället är fler än fem men de övriga har fortfarande skyddsplasten kvar på) som man ska. Jag har fått berättat för mig att jag till exempel använder puderborsten till rougen och tvärt om. Jaha? Men det funkar ju bra det också? 

Jag är lika nollad när det gäller krämer och liknande. Noll koll. Eller nä, jag vet ju skillnaden mellan feta krämer och tunna salvor samt vilka som funkat på mig tidigare och vilka som inte gjort det. På det viset är jag inte nollad. Men det där med att de innehåller det ämnet eller den enzymen är rena rama grekiskan för mig. Min kära adopterade Farmor gav mig ansiktskrämer från ett väldigt tidigt datum med hänvisning till sin egen fina, släta hy och jag tänker att hon säkerligen har en poäng med att använda kräm regelbundet. Något jag funderat lite över är till exempel dag- och nattkräm. Alltså… funkar bara dagkrämen på dagen och nattkrämen på natten? Nu fattar jag ju förstås att så inte är fallet, men varför i himmelens namn döper man krämer till dag och natt? 

Min enda logiska tanke är att nattkrämen funkar bäst när den är ”ostörd” av till exempel väder och vind, men det känns ändå inte helt logiskt eftersom jag vrider mig som en galning i sängen och därför troligen gnider av mer kräm på kudden än jag har kvar på huden. Likaså tänker jag att dagkrämen troligen är lite mer anpassad till att vara exponerad till den miljö vi vistas i när vi är vakna. Lite regn, lite blåst, sjuttiotvå facepalms på en dag och en och annan hand som far över ansiktet i ren förfäran. Och smink, glöm för all del inte smink. Men även där tänker jag att det borde vara en hel del av krämen som försvinner under tiden. 

Min största fråga gäller därför; varför inte bara sälja det som kräm? Ta på dig två gånger om dagen så mår huden trots allt hyfsat bra. Om du råkar glömma det någon gång så spelar det ingen roll eftersom du troligen kommer att bli torr och minnas det till nästa tillfälle. Jag vet med mig själv att jag måste smörja in mig, speciellt under vintern men i ärlighetens namn tar jag en den inte allt för feta krämen som står närmast och smetar in den, sen är det bra. Dag- och nattkräm känns ganska främmande för mig. Eller nej, det känns helt främmande för mig. Är jag ute och cyklar lika mycket med det här som jag är med sminkborstar? *haha*

kommentarer
 1. frankesson skriver:

  På apoteket för nåt år sen höll hon som jobbar där på att få en hjärnblödning när jag sa ”ööhhh nattkräm…jag tar väl samma….” Fick mig en lektion i att dagkräm minsann innehåller uv-skydd och det måste (ja MÅSTE) ansiktet vila från på natten.
  Jag sa att jag skulle tänka på saken. Tänkte i cirka 3 sekunder och köpte ingen.

  • ~Sol~ skriver:

   Hahahahahahaha! Jag hade inte heller köpt någon. Finns inte en chans!
   Jag fick med en burk nattkräm när jag beställde en mascara sist och det fick mig att börja fundera på det där med dag och nattkrämer. Efter att ha fått en enkel förklaring av en väninnan så fattar jag…. men jag fattar ändå inte. 😉

 2. Ametrin skriver:

  Haha, är vi släkt eller 🤣 Brukar ta handkräm till ansiktet också när det ändå är på händerna. Var på nån demokväll en gång och satt där som kärringen mot strömmen. (vägrade tvätta bort det smink jag kom med för att lära mig nåt rengöringsmåste) Det berättades pedagogiskt om ansiktets olika hudtyper. En burk för varje skulle man ha och hon berättade med en ton som om man pratar om en spya i sängen om en kvinna som en gång erkänt att hon använde helosan i fejset! Håhå! Numera kan hon berätta om två kvinnor som gör det 😎 Nä. Jag har hyfsad koll på smink. (Med mina tre borstar) men är produktanalfabet i övrigt.

  • ~Sol~ skriver:

   Usch vad jag tycker att sådana där tillställningar är jobbiga. Jag är så ointresserad att jag inte ens kan fejka det. Och vad då inte använda helosan? Är jag torr som fnöske och helosanen står intill så tar jag helosan. Enkel matematik. Nu använder jag helst inte så feta salvor i ansiktet eftersom jag skiner lite för mycket om snoken om jag gör det, men jag tar vad som finns.
   Sminket har jag lite koll på men jag använder i princip foundation, täckstift, puder, ögonskugga, kajal och mascara och då oftast bara de tre sista.

 3. Just Sayin' skriver:

  Alltså jag har nog koll men dessa skönhetsprodukter kostar ju multum! Nu kör jag med Clinique för torr hy, enbart dagkräm med UV-filter och parfymfri. Svinbra och nä jag köper inte nattkräm alls. Dock så är jag superdupertorr i hyn så jag köpte ett serum som bygger upp fukten bättre som jag har under dagkräm. Serum kostar fan upp till 3000!! Hittade ett koreanskt för 220 det kändes mer rimligt samt att jag fallit för trenden att använda masker på ark. Äntligen börjar huden kännas återfuktad igen. Mitt största problem är att jag blir flammig, irriterad, röd och finnig av krämer som inte funkar för min hy så det är bara att vackert betala typ 500 spänn för en ansiktskräm för att slippa det eländet.

 4. Just Sayin' skriver:

  Btw så himlar Big med ögonen när jag berättar vad det kostar men jag menar att dessa hundralappar jag lägger på skiten helt suddar ut åldersskillnaden mellan oss 😂

  • ~Sol~ skriver:

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!
   Du vet att han skiter i ålderskillnaden, eller hur? Förresten kan det väl vara så att han börjar se äldre ut, han också? 😉

   • Just Sayin' skriver:

    Bägge skiter högaktningsfullt i åldersskillnaden egentligen. Däremot får jag en chock varje gång jag ska berätta min ålder 😁. Å yes, han varken är eller ser ut som en ungdom, har alltid varit en gubbe 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s