Skönheten bedrar

Publicerat: 25 september, 2017 i Uncategorized

Att vara här nere på Costa Blanca är att bli översköljd av intryck. Det finns så mycket historia här omkring att i alla fall min hjärna spinner som en katt och vill se allt, allt, allt och lite till. Ändå begränsar jag mig och anpassar mig till mitt resesällskap – den där Vikingen, ni vet – som i sin tur skulle kunna ta sig igenom livet utan att leta rätt på en enda fornlämning om det så låg runt knuten och hade en röd matta som ledde honom dit. Det är ok. Han är bra på andra vik, den älskliga lilla bärsärken. Vi kompromissar och har en härlig semester ändå.

Jag gillar verkligen havet. Vilken otroligt vacker naturkraft! Där jag står på stranden eller på någon av de många klipporna här omkring ser det oöndligt ut. Vatten så långt ögat kan nå. Turkost blandat med grönt, blått och grått. Mil efter mil efter mil, tror jag. Nästa stopp härifrån är någon av Balearerna. Troligen Menorca, men det kan vara så att en rak linje härifrån inte möter land förrän den når Mallorca. 

Det är så andlöst vackert. Rullande vågor som slår när de kommer in på grundare vatten, ett nästan öronbedövande muller när man verkligen lyssnar och en ständigt skiftande utsikt. Jag använde ordet sanslöst tidigare men frågan är om det ordet räcker till för att beskriva ett hav, vilket hav det än må vara? 

Det är dock en bedräglig skönhet. En farlig bekantskap. Jag var inte sen i att kasta mig in igår, att plaska omkring vid stranden och skratta över hur vattnet stänkte i ansiktet när det bröts mot mig när jag kom i dess väg. En härlig känsla och jag kände mig som om jag ägde världen! Sen tog det inte många sekunder innan jag kände mig liten. Strömmarna drog i mina ben, utåt utåt, medan vågorna sköljde över överkroppen, inåt, inåt. Mitt enda val för att hålla mig på plats var att inte simma utåt utan att placera mig dör jag bottnade ordentligt. Inte end det var helt säkert eftersom det fanns gropar i vilka strömmarna virvlade åt alla håll och kanter. Jag klev ner i en sådan grop och fick simma hårt för att ta mig därifrån. En in your face påminnelse om att jag inte har något alls att säga till om i havet. 

Vi ska åka och träffa den nyckfulla damen på en annan strand idag. Det ska bli intressant att se vilket humör hon är på. 😃

kommentarer
  1. Ametrin skriver:

    Och vackra bilder som vanligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s