Nu då?

Publicerat: 25 oktober, 2016 i Uncategorized

unilabs-halla

Igår var jag och röntgade mina leder och lungor. Sju remisser låg och väntade på mig när jag kom dit. Vardera axel, fotled och fot samt lungorna skulle gås igenom. Jaha ja. Det var bara att foga sig och trist nog var de inte säkra på ifall mina spännen på linnet var av plast eller metall, så det var även bara att foga mig i stå där och röntga lungor och axlar med bar överkropp. Med två manliga röntgenassistenter och en kvinnlig. Kul. Verkligen. Tjo ho. Eller inte. 

Jag är inte pryd av mig men nog fan borde väl de kunnat trolla fram någon form av lakan eller liknande? För det var inte tyget som var i vägen utan bara spännet. BH:n hade jag ju redan lagt av mig innan jag gick in där eftersom den har byglar under kuporna. Så mycket fattade till och med jag. Så här i efterhand är jag rätt säker på att spännena i linnet är av plast men jag tänker inte bända på dem för att bli helt säker. 

Jag tog mig hur som helst igenom plåtningen, som visade sig bli en långdragen historia. De tog sex eller sju bilder av lungorna, fyra vardera av axlarna, fyra av vardera fot och därfter fyra av vänster fotled medan den högra verkade besvärlig och krävde mellan nio och elva bilder innan de var nöjda. Till slut var de dock färdiga med mig och jag fick besked om att svaren skulle dröja tills möjligen slutet av veckan eller nästa vecka.

Nä, nä.  

Jag fick svaren redan idag. De måste ha gått i raketfart mellan labbet, radiologen och min överläkare på reumatologmottagningen, för de landade i min brevlåda ungefär 27 timmar efter att jag gick därifrån. Resultaten är lite blandade, men det är inget i svaren som får mig att höja på ögonbrynen. Inget jag bara rycker på axlarna åt heller, i och för sig. Men för att inte gå händelserna i förväg så var lungorna utan anmärkningar, axlarna uppvisade måttlig artros i akromioklavikularlederna (yttre nyckelbensleden), fötterna och fotlederna uppvisar lätt artros i basalleden i vänster stortå och så har jag tydlig hälsporre i båda fötterna. 

Det fanns med andra ord inga större saker att anmärka på, bortsett från den måttliga artrosen i nyckelbensnerven och hälsporrarna, var av artosen finns i båda axlarna som inte har med inflammationen jag har i vänster axel att göra och hälsporrarna som jag just nu inte har problem med alls. Den lätta artrosen i vänster stortå är heller inte det som orsakat alla mina problem på sistone. Status quo, alltså. Det känns som att det återigen faller tillbaka på den där magsjukan jag hade för 11 veckor sedan. Vilket ju iofs är som det ska, i så fall. Då har de ju rätt i sin diagnos (gissning?). 

Kortisoninjektionerna har gjort nytta. Absolut. Tyvärr var de inte så magiska som jag hoppades och tog bort alla besvär, men de har definitivt lättat på en del av dem. Axeln känns fortfarande av som innan medan jag har betydligt lättare att böja på tån och fotleden numera, vilket känns knasigt med tanke på att jag tyckte att kortisontabletterna jag fick tidigare hjälpte en men inte fötterna. Nu då? Jag har fortfarande ont när jag går och känner att det kan bli jäkligt svårt att jobba i nästa vecka. Men det är ju svårt att veta. Idag är idag, på tisdag är på tisdag. Hur ska jag kunna veta hur mycket mer magi kortisonet kan utföra innan dess? Jag får ta och ringa läkaren och rådfråga med henne. 

kommentarer
  1. f skriver:

    Med andra ord; besiktad med 1or. Återbesök men inte körförbud. Bra. Då är det nog reparabelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s