Förstår inte vitsen

Publicerat: 20 september, 2016 i Uncategorized

1177-vardguiden

I helgen som var tänkte jag gå rätt väg för att boka ett återbesök hos min familjeläkare. Alltså loggade jag in på Mina Vårdkontakter, eller 1177.se som det heter nu, och skrev in att jag behöver träffa läkare för ett återbesök och vad ärendet gäller. Jag passade även på att om möjligt får samma läkare som sist eftersom det vore lite skönt med kontinuitet. Jag har ju trots allt träffat tre olika läkare för detta nu, även om det ena läkarbesöket var på jourmottagningen och det därför inte är deras förskyllan att det blivit tre olika läkare.

När man kontaktar sin vårdcentra/familjeläkarmottagning på det här viset ska man få svar inom tre dagar. Den delen har jag absolut inget att klaga på. Jag fick svar på ärendet om läkarbesöket redan igår och idag fick jag ett recept förnyat, vilket jag skrev in och bad om samtidigt som jag bad om att få boka ett läkarbesök. Det är till synes ett mycket bra system för att boka, förresten. Man kan välja bort halvdagar (eller både fm och em en och samma dag) ifall det finns någon tid man absolut inte kan gå ifrån jobb eller liknande. Jag valde bort fredagen eftersom min sjukskrivning går ut på torsdag och jag därför behöver träffa läkaren senast då. 

Det jag inte riktigt fattar meningen med är svaret jag fick på mitt försök till att boka ett besök. Istället för att få en tid hos min läkare – eller någon läkare alls för den delen – fick jag ett meddelande där de bad mig ringa dem på onsdag eller torsdag för att boka tid. Vad fan? Varför ombeds man då gå in på nätet för att boka en tid? Som det är nu måste jag istället besvära dem med att hitta en tid till mig samma dag som jag ringer istället för att de i lugn och ro ska titta igenom kalendrarna och eventuellt kunna ge mig samma läkare igen. 

Ja, ja, jag ska kliva upp tidigt i morgon och ringa för att få en tid hos en eller annan läkare. Förhoppningsvis samma eftersom jag då kanske inte behöver dra igenom hela händelseförloppet igen. Det blir jäkligt tjatigt i längden. Och då mår jag ändå psykiskt bra. Kan bara tänka mig hur drygt det måste vara för de som av olika anledningar mår psykiskt dåligt. Jag hoppas att detta blir sista gången jag behöver söka läkare av den här anledningen. Håll gärna tummarna för att det blir så, tack. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s