Det var då själva fan…

Publicerat: 11 maj, 2016 i Uncategorized

allergy

Min sedvanliga vårdepression verkar ha gett med sig helt. Jag känner att jag vill göra, uppleva, se och höra om saker, jag vill hitta på och skapa, jag vill skriva och fota och mest av allt vill jag inte längre sova bort hela dagarna. Det är en sådan otrolig skillnad mot hur det kändes för bara några veckor sen. Och jag är glad över det. Till och med hur glad som helst.

Men…

Förbannade jävla vår! Samma jävla sak varje år. Först vill jag bli eremit i långtbortibergenvidhavet och inte träffa en människa i ett bra gäng veckor och sedan kommer den där förbannade allergin och gör att jag mest av allt vill gå omkring i en sådan där heltäckande dräkt med glasmask och eget luftfilter som bakterieloger har när de forskar om smittsamma virus. Tyvärr har det även börjat bli varmt, så en sådan dräkt känns som ett dåligt alternativ ändå. Trots alla problem jag får med kliande och rinnande ögon, nysningar och snorforsar som vägrar ge med sig. Och jo, det är med all hjälp av allergimedicin jag kan få. 

Men är det inte typiskt? Och så undrar folk varför jag inte gillar våren. *suck*

Något jag däremot gillar är färgerna. Som höst och vintermänniska är det inte främst värmen som får mig att bli lite till mig, men åh! vilka vackra färger det blir. Krispiga, fräscha och så där starka som de bara är på våren. Blommorna lyfter sina stjälkar mot himlen och släpper loss allt vad de har. Rabatter och buskar skimrar i vitt, rosa, rött, gult och allt vad det är. Trädknopparna blir nästan ilsket gröna blad som sträcker sig efter solen och kräver sin plats. Om några veckor kommer de ha blivit lite mörkare och den ilsket gröna färgen kommer att blekna allt eftersom. Men nu… Nu skriker naturen ut sin glädje åt att solen och värmen kommit tillbaka. 

Åt det kan jag glädjas, trots att allt. 

kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Jobbigt med den där allergin!

    • ~Sol~ skriver:

      Ja, det är helt onödigt dessutom. Naturen kommer ju alltid se ut som den gör och vi är väl ändå tänkta att leva i den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s