Vad fan?

Publicerat: 4 maj, 2016 i Uncategorized

carrie fisher gold bikini

john-travolta-20

Det är bara att konstatera att internets baksida inte är vacker. Numera har alla full koll på allt. Om någon släpper en fis i sömnen så vet Hänt Extra och andra helt onödiga skvallertidningar det inom en kvart. Det finns inte en chans att kliva upp på morgonen och ställa sig vid ett fönster utan att ha borstat håret, om man nu inte gillar att ha sitt morgonplyte med en fråga om ifall man blivit sjuk, är hjärtekrossad, släppt taget eller går på droger på varje löpsedel eller nätskvallerställe som finns. Och det finns många. 

Något som verkar oerhört populärt är hån av olika slag. Man erbjuds att klicka in på ”nyheter” om konstiga kroppar, fula tänder, udda klädsmak, barnstjärnor som blivit fula vuxna och sen det jag tänkte ägna några fler ord om här; kändisar som inte åldrats väl.

tara reid2

Ja, just det. Kändisar av de olika slag som inte åldrats väl. Jag erkänner. Jag blev nyfiken och klickade in där. Och visst, det fanns sorgliga exempel på hur folk förstört sig själva. Typiska exemplar på detta är Tara Reid ,Lindsey Lohan, Nick Nolte och Charlie Sheen. De har ju inte direkt tagit hand om sig själva. Faktum är att de till och med gjort allt de kan för att paja det de en gång haft. Där kan jag till fullo förstå att man valt dem till listan.

Carrie Fisher2

Men sen då? Carrie Fisher till exempel. Hennes före och efter bilder handlar helt enkelt om att hon är 35 år äldre än då hon låg i sin sexiga metallbikini med ett rep runt halsen som hölls av Jabba the Hutt. Hon har lagt på sig en del vikt, hon har risigare hår och de där ofrånkomliga rynkorna är tydliga. Det kan dessutom vara så att hon har en mysdag hemma men behövde springa ner till affären. Ingen dag då man fixar i ordning sig alltså. Men utöver det? Vad fan förväntar sig folk egentligen?!? 

John-Travolta-plastic-surgery

John Travolta var en oerhört smidig ung man med ögon to die for. Sägs det. Jag gillade honom i Grease men var inte så där fånigt gagaaaig om honom som många andra var. Men poängen är ändå att han också är med på listan. På grund av samma saker som Carrie Fisher. Han har lagt på sig vikt, har rynkor och är inte lika spänstig som för 35 år sedan. Tyvärr har han hemfallit till att korrigera det åren orsakat på konstgjord väg, men det är oftast inte uttalat när de kommenterar hans bilder. Istället är det vikten som kommer på tapeten. Återigen; Vad fan förväntar sig folk egentligen?!?

val kilmer

Val Kilmer var också med. Av samma anledning. Och Brendan Fraser. Han har visserligen blivit väldigt tunnhårig också, men det är ju också en helt naturlig del av att åldras. För både män och kvinnor, men speciellt män. Tack och lov. Om jag behövde oroa mig över ännu tunnare hår framöver hade jag nog tappat allt redan nu. Men för att återgå till ämnet…. Drew Barrymore är med på listan på grund av att hon har pigmentförändringar (eller om det är akne) på hakan, vilket även inkluderar Cameron Diaz strax efter henne. Katie Holmes fick tydligen inte heller bli äldre än 20, vara mamma och ha ett liv utan att drabbas av hån. 

katie holmes

Är inte kändisar också människor? Ser man inte att de allra flesta har en tendens till att lägga på sig vikt, få en bredare och ibland plattare näsa, rynkor, förlora sin smidighet och helt enkelt genomgå de där vanliga biologiska förändringarna när man kommer upp i åren? Varför håna dem för det? Varför påstå att de blivit fula och åldrats illa för att de blivit lite rundare? Är folk så hjärntvättade av alla galna hälsoideal som finns nu att man inte får ha ett uns fett på kroppen för att anses ha ett fördelaktigt yttre. 

Att vara knubbig, mullig, överviktig, tjock eller ens fet gör inte att man automatiskt är ful. Punkt. Jag blir så ledsen när jag ser att det ofta är så det uppfattas. Att man inte håller måttet. Inte passar in bland de fina, häftiga, snygga folket. Det finns naturligtvis undantag men de har fått kämpa så mycket mer för att komma dit de är än sådana som direkt passar in i mönstret. Att vara en knubbis, tjockismocka, heffaklump eller bumpasvulla gör inte att man ska behöva bevisa sitt värde mer än andra människor gör, oavsett situation. Och att lägga på sig vikt gör inte att man åldras illa. Det är till och med fullt normalt att man mister sin timglasmidja eller sin muskulösa kropp när man blir lite äldre. 

Därför måste jag återigen fråga mig; Vad fan förväntar sig folk egentligen?!?

kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Väl talat! Utseendefixeringen är stor i dessa tider. Sorgligt egentligen. Vad hände med att det är insidan som räknas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s