Julförberedelser

Publicerat: 6 december, 2015 i Uncategorized

20151206_150343

Jag hade inte funderat speciellt mycket över julen ännu, det känns ju som att det är långt kvar. Sen tittade jag i kalendern i ett annat ärende och såg att jag jobbar en hel del framöver. Visst har jag lediga dagar, både hel- och halvdagar, men det är ju en hel del som ska göras och då kan det vara svårt att passa in allt. Alltså bestämde jag mig för att sköta lite julbak redan idag, nu när vi är så lyckosamma att leva under tjugohundratalet och har tillgång till frys. 

20151206_164702

20151206_170419

20151206_171303

Det översta är saffransbullar med mandelmassa, det som ligger främst i andra bilden är vanliga lussebullar med russin i och det längst ut till vänster i tredje bilder är saffransbollar med vit choklad i. De senare ska man värma och pudra med florsocker innan man äter dem.

20151206_213242

Självklart gjorde jag knäck också…

20151206_141312

Medan jag ändå höll på i köket passade jag på att prova en grej jag sett på facebook. Eller ja, Vikingen såg det och visade mig. Han vet att jag gillar både hallonlakritsskallar och milkshake och tyckte att det skulle passa mig. 

20151206_143605

20151206_144935

20151206_145045

20151206_145259

Tja, vad ska jag säga? Det är klart att det var gott. Saltlakrits är ju alltid en hit. Tyvärr föll hallonsmaken bort och kvar blev bara saltlakritsen. Med andra ord kokade jag hallonlakritsskallar i 30 min och rörde i en ganska osmaklig gegga (som visserligen luktade gott) för att få samma effekt som jag hade fått om jag blandat lakritspulver direkt i glassen innan jag mixade den. 

Annonser
kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Men ååå … nu måste jag ju baka jag också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s