En sammanfattad semestervecka.

Publicerat: 27 oktober, 2015 i Uncategorized

IMG_5434

Lite sol var det allt ändå…

Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Veckan innan semestern segade sig fram som om jag vadade i sirap, men semesterveckan bokstavligen flög fram. Till och med resan dit kändes som att den gick fortare än vanligt, även om klockan visade annat. Men det var en skön resa. Jag åt en smörgås, drack en cider och läste ut en bok. Lite lagom, så där.

IMG_5353

Men oftast var det mulet och hotade med regn. 

Vädret var inte det allra bästa under veckan, men jag blir inte särdeles begränsad av lite regn. Och turligt nog var det bara lite regn som kom under veckan. Dagen innan semestern började hade det varit storm och översvämningar i området. Det hade eventuellt begränsat mina utflykter lite. *haha* Som det var nu fick jag några härliga promenader i ganska lagom temperatur. Den kortare promenaden råkade bli på den varmare och soligare av dagarna och den längre på en molnig dag då solen med nöd och näppe lyckades bryta igenom molntäcket. Den senare var vacker på sitt sätt och den andra på sitt. Jag älskar att se havet oavsett väder, men nog blir det ändå lite mer dramatiskt när solen skapar olika nyanser av grått när det silar ner genom molnen. Jag fick en bild av mig själv med Medelhavet i bakgrunden men gubben som spontant tillfrågades om att ta bilden åt mig var mest rädd för kameran, så den blev lite mörk. Hade jag inte haft kameran med mig hade jag vädret till trots badat, bara för att. Men nej, som det var fanns det inte en chans att lämna kameran ensam kvar på stranden medan jag plaskade i det lagom svala vattnet. 

IMG_5455

Folk passade på medan solen sken.

När man kommer ner till huset ligger det kvar sängkläder samt en eller annan handduk att tvätta efter föregående besökare, något som inte är ett problem i sig, men tyvärr bidrog vädret och det faktum att det varit ett stort sällskap där innan att inget torkade ordentligt. Tack och lov finns det en kondenstumlare där också, även om huset blev läskigt varmt och fuktigt utav att köra den. Ändå tvingades vi dela upp tvätten så att det kördes en maskin om dagen alla heldagar av semestern. När man betänker att det var det enda ”måstet” (det var inget måste, utan det kändes helt enkelt bäst att göra så) under hela veckan så kändes det jäkligt ok ändå. 

IMG_5820

Tja, ska man ut på middag så klär man upp sig. 

På vägen hem funderade jag på veckan som varit och kom fram till att den bästa beskrivningen för den var ”Vänskap”. Vart rumpan än vänt så har det funnits någon där som varit glad över att antingen återses eller precis träffas. Dagarna räckte inte till för att hinna träffa alla vi känner där nere på tu man hand, så vissa fick helt enkelt nöja sig med att samlas i den walesiska eller spanska barnen och mingla tillsammans. Trots det hanns det med både en och tre middagar med vänner på olika restauranger, ett drink eller två hemma hos vänner eller i baren, en natt med djupa, existentiella frågor, quiz, Wii Bowling, receptdelning, ett besök på det stora köpcentret där mat och dryck intogs efter den oerhört påfrestande shoppingen (NOT!) på Primark samt en eller annan skön promenad. 

IMG_5634

Promenadenvägen längst kusten är väl värd att användas.

IMG_5666

Vackert så det förslår.

IMG_5743

La Zenia beach. Inte många där, men några modiga själar vågade sig ändå ut i vattnet.

Kan ni tänka er den varma känslan inombords då alla – precis alla – uttrycker hur glada de är att ses igen? Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer att leva på det länge. Missförstå mig rätt, jag har många nära och bra vänner här hemma också, men klimatet är liksom lite annat där nere och då menar jag inte vädret. Från den lite svala och reserverade norden till det varma och öppna södern blir nästan lite tumultartat. På ett bra sätt. Alla på detta området pratar med alla och de är mycket måna om att visa när de gillar en. Jag hoppas bara att den känslan förmedlades lika bra åt bägge hållen, för jäklar vilka fina människor detta är!

IMG_5833

Dessa köttbitar är mellan 3-8 cm tjocka

IMG_5839

Tre cm tjock, 8 cm bred och 15 cm lång. För en person.

IMG_5842

Cammie åt en T-benstek som var större än tre handflator tillsammans.

IMG_5361

Chicken Tikka från Mumbai. Tillräckligt med mat för två eller tre. För en person.

IMG_5895

Albóndigas må vara köttbullar, men de smakar annorlunda än våra här hemma

Mat. Hela veckan har på ett eller annat sätt kretsat runt mat. Inte nödvändigtvis själva ätandet av den, även om det i sann spansk anda skedde gärna och länge, utan ibland diskuterades mat ingående, recept delades och frågor om det bästa stället att äta diskuterades. Jag har ätit så mycket mat under veckan att jag vid ett flertal tillfällen oroat mig för att spricka. Herregud, vilka portioner de lägger på där nere! Värst var visserligen på stekhuset som specialiserat sig på enorma köttbitar, men även de lokala restaurangerna har god, hemlagad man som läggs upp i stora lass. Gissa om jag räknade med att gå upp i vikt igen, kanske till och med en si så där tre-fyra kilo. Men nej, när jag ställde mig på vågen i morse visade en endast en liten viktökning på 600 g. Det borde vara borta igen om någon dag eller två. Där ser man vilken skillnad det är att äta riktig mat jämfört med pizza, hamburgare och annan skit som det gärna blir på en svensk semester. 

IMG_5786

Jag tog en sväng genom marknaden på vägen hem på promenaden, men hittade tyvärr inga ödlor jag inte redan har och skyndade därför igenom trängseln så fort jag kunde.

IMG_5626

Detta var det bästa gubben jag bad fota mig fixade. Det är inget leende ni ser utan ett ansträngt flin. Jag var mest orolig över att han skulle tappa kameran

En vecka där nere är alldeles för kort tid. Minst några dagar till och helst en vecka till är mycket bättre. Men, men, ibland tar man vad man får och då är en vecka alltid bättre än inget. Våra kära vänner som har den walesiska baren lät hälsa att de fortsätter att spela på Eurolotteriet så att de kan köpa ett hus åt oss där nere, ägaren till den indiska restaurangen insisterade på att skicka med en flaska mousserande rosé så att vi kan tänka på dem när vi skålar här hemma, en annan vän lät mig förstå att vi inte kommer att tillåtas semestra någon annanstans än där framöver trots den utdelade inbjudan till att komma och hälsa på en nyfunnen vän i hans hem i Skottland, en liten ”Halv åtta hos mig” är inplanerad för nästa gång Vikingen och jag är där längre än en vecka, våra möjligheter att få skjuts vid behov har tre- eller fyrdubblats, en spelning med ett Blondie-coverband ska ses och jag vill fortfarande se mer av regionen än jag gjort hittills. Men även om området är oerhört intressant och fascinerande är det ändå människorna som skapar den största längtan tillbaka. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s