En vecka in på sommaren

Publicerat: 21 juni, 2015 i Uncategorized

everything will be okay

Då är första veckan på sommarschemat avklarad. Eller ja, i alla fall nästan. Jag ska ju jobba ikväll också förstås, men sedan är veckan helt klar. Det är som det är, jag avrundar ändå veckan redan nu då jag med stor sannolikhet kommer att vara rätt trött när jag kommer hem ikväll. 

Veckan har varit ganska bra. Jag jobbade ju ett nattpass i måndags och sedan en kvällstur direkt på det och att säga att jag var sliten på tisdag kväll är en underdrift, men jag blev ändå inte så där trög eller seg som jag var rädd för att jag skulle bli. Det är inga problem att jobba så någon gång då och då, men i början av en sexdagarsvecka där långa turer över midsommarhelgen ingår är nog inte helt ultimat. Men det gick och det över förväntan, så jag klagar inte. 

Jag har inte bara jobbat, även om det ibland känns så. Igår var vi hem till syrran och surrade bort ett gäng timmar. Lite gott vin, alldeles för mycket chips och dip och lite godis hann också slinka ner under de timmarna. Jag som varit så duktig med att låta bli sådant var chanslös när de ställde fram godsakerna. Nu åt jag väl inte hejdlöst – skålarna blir snabbt tomma när man slåss om innehållet med tre vuxna och en enveten fyraåring som också vill hinna smaka – men tillräckligt för att jag skulle fälla en mental suck över mig själv. Nåja, det är som det är. I övrigt hade vi väldigt trevligt och det är det är ju det viktiga i kråksången.

Jag var dessutom inte särdeles orolig över det där med vikten. När jag ställde mig på vågen i början av veckan hade jag ju gått ner ett av de där kg jag lagt på mig under semestern och har misstänkt att jag gått ner ännu mer nu, någon vecka efter att vi kommit hem. Idag ställde jag mig på vågen och kollade. Jag fick rätt. Jag har tappat 2 kg sedan i lördags, då jag vägde mig efter semestern. Fortsätter det så här är de sista 1.5 kg också historia snart. Om jag ger fan i chips och dip, förstås. Nu tror jag inte att det blir några större problem med det då jag ska jobba en del i veckan som kommer och det inte finns särdeles många frestelser där, men på torsdag ska jag nog ändå unna mig en bakelse eller två. Jag ska inte fira min födelsedag på något särskilt vis, men en fika är jag ändå värd. *haha*

Jag har börjat fundera på det där med dieten igen. Som jag sa tidigare så ämnade jag ta en paus över sommaren och sedan ge mig på det hela igen. Jag vill ju tappa mellan 10-20 kg till innan jag lägger ner det hela. Ja, jag vet att det är ett ganska stort spann där i mellan men saken är den att jag inte riktigt vet när jag är nöjd utan tänker gå på känslan när jag är där. Det jag däremot vet är att jag på intet vis vill gå ner mer än 20 kg. Där tar det stopp. Jag kommer inte vara smal då heller (ja, jag var en rejäl bumpasvulla och är fortfarande en rejäl rulta) men jag vill ändå inte väga mindre än så. Jag har ju vägt det en gång i tiden och minns hur jag kände då. Jag återupplever gärna det igen. Med det sagt mådde jag jäkligt bra när jag vägde en si så där 5-10 kg mer också, så känner jag att jag är nöjd om 10-15 kg så är det så. Punkt.

Frågan är när jag ska ge mig på dieten igen? Rent praktiskt vore det bäst att vänta lite. Inte bara för att kroppen ska få lite mer tid att återställa sig till ett någorlunda normalt läge igen innan jag utsätter den för fler svårigheter, utan även för att jag vet vad jag har framför mig de närmsta veckorna och att det är något jag vill vara med på utan att krångla med maten. Men jag väntar nog inte till i augusti innan jag börjar. Jag vet att jag sa så tidigare, men en snabb titt på schemat för hösten visar att jag har en hel del dagar då jag får svårt att ta med mig soppa och mat. Krångligt, krångligt. Hellre börjar jag redan i mitten av juli och är nästan klar då de (matmässigt) krångliga månaderna september och oktober kommer. 

På tal om något helt annat; Jäklar vad ont i axlarna jag har! Det har varit så i någon månad nu och vissa dagar är ok – det ömmar och spänner men känns överkomligt – medan andra är hemska. Då spänner, spinner och sticker det rejält i axlarna. Tyvärr blir det allt oftare de hemska dagarna har majoritet, så jag ska se mig om efter en massör. Min gissning är att kroppen håller på att återanpassa sig till viktminskningen och att det går över när allt stabiliserat sig, men det kan rimligen inte vara fel med lite massage. Tycker jag. 

Nu ska jag dock samla ihop mig och göra mig redo att åka till jobbet. Sista dagen med storhelgsersättning och sedan är det jobb som vanligt resten av sommaren. Just nu känns tanken på jobb hela sommaren lite tung, men jag är väl medveten om 1) att jag valt det själv, och 2) att det kommer att kännas bättre om någon vecka eller två, då minnet av semestern bleknat lite. Det blir nog bra, det här. 

Annonser
kommentarer
 1. f skriver:

  Har ju också fått gigantus problemus med nacke, axlar och armar. Min sjukgymnast säger att det är stressrelaterat. Jag säger att det gör förbannat ont och vill bara bli hjälpt. Sist tejpade hon mig så jag såg ut som Zelestny, du vet den där snygga tjeckiska (slovakiska?) spjutkastaren, gjorde på slutet av sin karriär. Mer tejp än hud, med andra ord. Satan i gatan vad ont det gjorde! Tejpen skulle sitta ett dygn (”Om du orkar, gör du inte det så ta bort den men låt den helst sitta minst nån timme”) och jag bet ihop och lät den sitta i ett dygn. På andra sidan midnatt kändes det helt ok men fick tillbaka smärtan när tejpen åkte bort. Det var som en hysterisk träningsvärk. På tisdag åker tejpen på igen. Jippi, liksom…

  • ~Sol~ skriver:

   Jag hoppas innerligt att jag inte har ett stressrelaterat problem. Hur knäppt det än låter så håller jag tummarna för att det är kroppen som reagerar på omfördelningen av vikten. Ja, ja, det är nog knasigt det också, med tanke på att jag tappat en satans massa vikt både på bysten och runt om magen, men jag minns hur ont jag hade när jag var smalare. Det är ju en av anledningarna till att jag gillade att bli tjock; jag hade sällan eller ens aldrig ont i axlar och rygg på grund av bysten. Vikten blev liksom jämnare fördelad. Vi får se vad massören jag funderar på att boka mig hos säger….

   Att tejpa låter inte helt fel. I alla fall inte just nu. Kanske ska jag kolla upp den möjligheten….?

   Hoppas din tejp hjälper. ❤

 2. Just Sayin' skriver:

  Dieter och träningar känns som ett onödigt ont under sommaren. Klart du ska köra när det passar dig bäst och inte blir så tjorvigt. Jag tror nog dessutom att du omedvetet fått andra matvanor efter du kört sopporna. Vanligt folk (inte jag) brukar få det om man inte försöker äta ikapp som vissa (jag). Lite märkligt att få ont när du går ner i vikt, borde vara tvärtom. Finns det någon massör eller liknande kopplat till ett gym så är det bra att gå till en som du kan få ett (jävligt tråkigt) rehabprogram av för att bygga upp musklerna på nytt. Trist men bra i längden.

  Vilken jäkla viktresa du har gjort!! Sjukt impad av dig.

  • ~Sol~ skriver:

   Haha. Jag tycket att det känns som ett onödigt ont hela året om, jag. 😉 Men som du säger, jag tänker köra när det passar mig och just nu känns det som att det vore jäkligt skönt att ha gjort klart resan innan mörkret kommer och det blir bökigt med mycket kläder, tungt eller halt att cykla och allt annat som kräver en massa energi under vinterhalvåret. Just nu känns faktiskt som den bästa tiden, trots att det är sommar och (kanske blir) sol.

   Jag hade väldigt ofta ont i axlarna när jag var smalare och nästan aldrig när jag var en rejäl tjockismocka. Jag tror att det är för att vikten omfördelas och istället för att till viss del ligga på valk… volangen under magen hänger allt på axlarna numera. Det blir nog bättre efter några vändor till gymmet, när musklerna fått jobba sig i form igen. Något tråkigt rehabprogram vill jag inte ägna mig åt just nu, det får i så fall bli när jag avslutat – eller nästan avslutat – resan helt.

   Tack! Jag är sjukt impad av mig själv och hoppas att jag lyckas hålla ihop det hela tills jag känner att det räcker. Håll tummarna! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s