Då är det bara att ta nya tag…

Publicerat: 13 juni, 2015 i Uncategorized

SAM_5924

Bye for now, Orihuela Costa. Thank you for a very good time.

Nu är semestern över. Vi kom hem utan incidenter igår och märkte inte ens av att det (eventuellt?) varit en 2 timmar lång flygledarstrejk I Spanien på förmiddagen. Vårt plan var visserligen aningen försenat, men vi pratar minutrar här. Några timmar var det verkligen inte. Nu satt vi visserligen och spekulerade vilt om hur hemskt det skulle vara att bli strandade i Spanien tills på måndag och hur vi skulle orka ta oss igenom ett sådant trauma, men så illa ville det sig tydligen inte. *haha*

Vi var hemma strax före halv sju och redan strax efter sju hade vi packat upp, plockat lite i hemmet (som till min stora lättnad såg heeeelt ok ut efter att ha huserat två unga människor som egentligen inte bryr sig särdeles om vart de lägger saker), tömt kattlådorna, tagit ut soporna, burit ner väskorna i källaren och varit och handlat. Under den hela 150-200 meter långa vägen hem från affären gjorde vi en avstickare över gatan. Mat! Det är både en välsignelse och en förbannelse att ha en pizzeria med en synnerligen duglig bagare på andra sidan gatan. 

Efter allt det där längtade jag efter en lugn kväll i soffan. Vikingen påstod sig göra detsamma men det tog inte många sekunder in i ett samtal med Långa Farbrorn för att han skulle ändra sig. Alltså slängde han sig i duschen och strosade sedan iväg för att slänga käft med den där långskånken. Kan tänka mig att det var rätt skönt för honom att få en kväll med en polare istället för med mig. Jag var å min sida ganska glad över att få en kväll hemma i soffan för mig själv efter att ha hängt med honom varje dag i flera veckor. Hur konstigt det än kan låta så var jag verkligen själv också. Mini-Belse är kattvakt och Blondinen och Japanesen var hos sin mamma och grillade. Jag, jag, jag och bara jag i några timmar var helt makalöst skönt!

Idag ska det torkas av köksluckor, dammsugas, moppas golv och tvättas. I övrigt har jag dagen fri. Inga planer, inga måsten och inga besvär. Det känns rätt skönt att ha idag och i morgon på mig att ställa om mig inför jobbet på måndag morgon. Nog hade jag fixat att jobba idag också, men faktum är ändå att vi haft det ganska hektiskt under vår semester och jag känner i kroppen att jag behöver semester efter semestern. *haha* Men jäklar vad roligt vi haft! Den går skrivs in i historien som en av de roligaste hittills, trots att vi kände att vi knappt orkade släpa oss ur sängen vissa morgnar. 

Men nu är vi alltså tillbaka i verkligheten. Städningen är en baggis, den klarar jag av på mindre än en timme. Tvätten sköter sig i princip själv. Maten ordnar sig. Har ingen aning om det blir ännu, men det ordnar sig. Jag köpte en hel kyckling igår och ska göra i ordning den så att jag har till sallader i veckan, men den sköter också sig själv. In med den i ugnen bara, så ordnar det sig bara jag kommer ihåg att sätta på timern. 

Jag ställde mig på vågen i morse och måste erkänna mig glatt överraskad. Jag hade förväntat mig ha gått upp mellan 3-6 kg under semestern då jag åt väldigt selektivt innan vi åkte och sedan släppte alla hämningar då vi kom fram. Under två veckor har jag visserligen valt sallad som tillbehör några gånger, men jag har även tryckt i mig bröd, pommes, ris, potatis, pasta, chocomentos, cider, vin, mer cider, stora portioner indisk mat och allt vad det varit. Men nej. Inga sex kilon här inte. Åh, nog har jag gått upp, det har jag, men bara 2.5 kg. Det känns jäkligt överkomligt, faktiskt. Men med det sagt så ämnar jag ändå återgå till en mer (i längden) hälsosam mathållning. Det innebär dock inte att jag inte tänker äta och dricka gott. Livet leker ju!  🙂

Annonser
kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Trevligt att ha fått följa med på er semester 🙂 Skönt att allt gick bra på hemvägen. Åså tillbaka i allt vanligt igen. Blir det massa jobb hela sommaren nu eller finns det utrymme för en dag med semesterlediga Gävlebor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s