Rosa bandet-dagen i Spanien

Publicerat: 7 juni, 2015 i Uncategorized

IMG_1867

Idag tog vi oss ner till Playa Flamencas promenad för att stötta de många, många människorna som valde att betala 5€ för att sedan promenera 5 km i förmån till Rosa bandet, eller som de kallar sig här; The Pink Ladies. Insamlingen går dock inte bara till bröstcancerforskning utan till all forskning till cancer, denna hemska sjukdom som stjäl våra nära och kära alldeles för hårt och brutalt. 

IMG_1849

Vi valde att inte delta i själva promenaden, mest för att vi varit på språng nästan hela tiden sedan vi kom och vi längtade efter en lugn morgon utan en massa stress. Samtidigt fanns det ett annat element som avgjorde det hela. Idag är den varmaste dagen sedan vi kom och jag har redan bränt skallen. Inte nacken, inte armarna, inte ens ansiktet eller bröstkorgen. Skalpen. Jag har så tunt hår att solen har så gott som fritt skottfält mot hårbotten. Jo då, det är jättetjusigt. Solblekt hår och illröd hårbotten. Värsta nya modegrejen. *haha*

IMG_1844

När vi äntligen tagit oss ner dit var de allra flesta fortfarande ute på sin promenad men började ramla in snart nog. Vilken syn! Otroligt många av dem hade inte bara knallrosa på sig utan hade knallrosa kepsar, hattar, fjäderboor, ballerinakjolar, änglavingar, kaninöron och allt man kan tänka sig. Underbart! De svettades som fasen i hettan men humöret var ändå på topp. Folk dansade, sjöng, skrattade och minglade innan underhållningen började, sedan valde många av dem att sätta sig vid borden som placerats framför scenen. Inte för att det gjorde någon skillnad, de sjöng, dansade, applåderade och deltog för glatta livet ändå. 

IMG_1786

Vi gav en slant som kompensation för att vi inte betalat och promenerat, sedan strosade vi runt bland stånden, såg ut över det kolossalt vackra Medelhavet, åt en suveränt god hamburgare (speciellt med tanke på att den var väldigt enkel med enbart kött, ost, stekt lök, senap och ketchup), drack någon öl/cider och minglade med de glada deltagarna. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s