Evig väntan

Publicerat: 3 maj, 2015 i Uncategorized

svensk-kanadensiska muffins

Det är konstigt hur något som egentligen är en ganska kort väntan kan kännas oändlig. Som att det aldrig tar slut eller är dags för det man väntar på. Två exempel på det är det jag ämnar ta upp i detta inlägg. Anledningen till att jag tar upp dem tillsammans är för att de på sätt och vis går in i varandra trots att det handlar om helt olika saker. Men ni vet hur livet är, allt blandas ihop och påverkar varandra. 

Här om veckan ringde jag till Migrationsverket för att fråga hur det går med min ansökan om att bli svensk medborgare. Ja, jag hade kollat på nätet och läst att de inte ens börjat titta på ärendet ännu och jag vet att de tar ärendena i den ordning de registreras. Jag vet även att jag i bekräftelsen om registreringen av min ansökan fick besked om att det kommer ta ungefär åtta månader innan jag får något besked. Ändå ville jag höra det av en person hellre än att gå in på nätet och läsa en standardiserad formulering. Eftersom jag inte är mer än människa hade jag väl även förhoppning om att de skulle titta lite på handlingarna som jag skickade in tillsammans med ansökan, inse hur enkel denna ansökan faktiskt är jämfört med många av de andra ansökningarna om svenskt medborgarskap de får och bestämma sig för att fixa det på den dag eller två det rimligen kan ta innan man ger sig på nästa, troligen mer komplicerade, ansökan. Det är en fånig förhoppning, men jag är som sagt bara människa.

Jag passade även på att be om att få låna mitt pass under en period då vi ska på semester snart. Man ska ansöka om att få göra det senast tio dagar innan själva resan för att säkerställa att man får hem det i tid, men jag är alldeles för bekant med Murphy för att lita på att det inte kajkar sig om jag väntar, alltså ringde jag i väldigt god tid och kollade exakt vad de behöver för uppgifter och om det är något man ska tänka på när man fyller i e-formuläret med förfrågan om att få hem passet under den tid man behöver det. I början av denna vecka skickade jag sedan in e-formuläret och borde således få hem passet inom tio dagar och kan sedan checka in på flyget och skriva ut biljetterna så att den delen är klar i god tid innan resan. 

SAM_3964

Resan, ja. Det är helt galet hur mycket jag längtar. Två veckor i ett fantastiskt området där människorna skiner ikapp med solen, vattnet är härligt och lagom temperatur för att svalka mig från solens obarmhärtiga värme, Vikingen och jag får möjlighet att bara vara och dessutom vara tillsammans på egen hand – något som sällan sker här hemma – och maten är gudomligt välsmakande. Eftersom de ändrat flygtiderna kommer vi inte ner förrän sent på kvällen, men vad gör väl det när de ändå inte stänger puben som vi siktar på först förrän ”sent”. Ja, det är sant. Deras öppettider är ”from 12 pm until late”. Anledningen till att vi ämnar sikta på puben redan första kvällen trots att vi inte landar förrän sent och det kommer bli ännu senare innan vi är framme vid huset, har ställt undan väskorna och bäddat sängen är att ägarna är vänner till oss och vi verkligen vill hinna säga hej till dem så snart vi kommer ner. 

Jo, jag längtar dit. Ordentligt. Eftersom jag vet att svärfar och svärmor 2 är där nere och njuter av tillvaron just nu önskar jag att tiden uppfattas olika för oss. Att de känner att de verkligen hinner uppleva, njuta och må bra under sin semester och att vi känner att tiden svischar förbi och att det sedan känns som att de veckorna vi är där är rejält långa och sköna. Jag missunnar verkligen inte dem deras härliga semester men önskar ändå att vår egen semester stod inför dörren typ i morgon. *haha* Nåja. Mindre än en månad kvar. Passet kommer sannolikt i god tid och att låna hem det gör inte att man hamnar längre bak i turordningen utan de begär helt enkelt in det igen då de kommer till mitt ärende. En hel del jobb under de veckor som är kvar, så kanske svischar dagarna förbi i ett töcken ändå? Åh, vad jag önskar att det inte känns som att man väntar och väntar och väntar och att det aldrig tar slut. 😛

Annonser
kommentarer
 1. Ullrika skriver:

  Spännande match för dig idag gissar jag 🙂

  Vart är det ni ska åka? Jag har läst ikapp lite slarvigt – för slarvigt förstår jag? – men latar mig å frågar direkt istället för att leta reda på det själv ;p Det ser helt underbart ut på bilderna!

  • ~Sol~ skriver:

   Hahaha. Nej du, jag visste inte ens att de spelade förrän några på jobbfesten jag var på idag berättade att det var match just då. Inte min sport, trots mitt tredubbla hockeygensarv. 😉

   Vi ska ner till vårt smultronställe i Spanien i slutet av månaden. Två hela veckor av att bara njuta av tillvaron. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s