Ursäkta att jag tjatar, men…

Publicerat: 8 mars, 2015 i Uncategorized

the perfect body

Bild lånad från Dear Katehttp://www.dearkates.com/blogs/diary/15637197-the-perfect-body

Jag har ju aldrig hållit på med sånt här tidigare. Bantning har inte funnits på min karta. Jag har ju sett andra streta med olika dieter, träna som tokar och ha både lång- och kortsiktiga mål, ,men att jag själv skulle pyssla med det har inte funnits i min värld. Jag har ju mått bra som jag är och har inte haft några fysiska svårigheter eller haft problem med rörligheten, vilket bidragit till att jag inte känt mig nödgad att äventyra mitt förstånd genom att försöka gå ner i vikt. 

Med andra ord är jag novis på detta. Det medför några funderingar. Generella och oftast hypotetiska sådana alltså. Till exempel, är det normalt att tappa en massa vikt på bröstkorgen? Inte brösten, utan ovanför dem? Skinner ovanför brösten är liksom lösare medan brösten verkar vilja behålla samma storlek och form. Och hur kommer det sig att jag gått ner en massa på fingrarna men inte särdeles mycket vid gäddhänget? Kommer kroppen fortsätta fåna sig och ta bort vikt där jag inte tycker att den behöver det? Rumpan hade ju varit trevlig att ha kvar, menar jag. Anklarna hade inte heller behövt bli smalare. Lite på insidan av låren vore ok, men de är överlag också rätt bra. 

Den rätt framträdande och breda volangen under bysten har numera övergått till en svagare sluttning ner till en mindre val… volang… mitt på magen. När jag drar åt skärpet hamnar haken oftast i ‘fel’ hål, dvs ytterligare ett hål inåt. Det känns ok när jag står och går men är aningen trångt när jag sitter ner, så än så länge väljer jag att använda det yttersta av de två hålen jag har att välja mellan. Det tar nog inte lång tid innan jag använder det inre av dem två utan att ens reflektera över det. 

Något jag funderar på nu är ifall jag kommer att få en sådan där kalkonhals som är så vanlig när man tappat mycket vikt på kort tid. Man ser ju så gammal ut då. Att vara tjock gör ju att rynkorna inte syns, det har jag hört från en säker källa. Alltså har jag sett väldigt ung ut för mina år. Kommer det att förändras? Nu tänker jag visserligen inte bli direkt smal, eller ens i närheten av smal, men när jag kommit ner till mitt delmål har jag ju ändå tappat minst 17 kg och det borde rimligen märkas någonstans. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir mest märkbart på halsen….

En kollega frågade mig i veckan om jag provat att lyfta sex liter mjölk samtidigt i vardera handen och jag stirrade på henne som om hon vore tokig. Varför i all världen skulle jag göra något sådant?!? Jag är ledsen för min saktfärdiga hjärna, men jag fattade verkligen inte vad hon menade. Hon fick förklara hur hon menade och min fråga var fortfarande; Varför i all världen skulle jag göra något sådant?!? Visst inser jag att det är en ganska stor vikt jag tappat, men jag känner ju faktiskt ingen fysisk skillnad utom att jag är mindre. Jag har inte lättare att röra mig, ta på strumporna eller kliva upp från golvet. Det är samma som tidigare. Möjligen beror det faktum att jag växlar ner mer sällan i uppförslut och att jag är aningen mindre andfått än tidigare på viktminskningen men troligen beror det mer på konditionsträningen än den. 

Jag har vågat mig på att prova några av de plagg jag av någon outgrundlig anledning inte rensat bort ur garderoben trots att jag inte kommit i dem på väldigt många år. En del får hänga kvar ett tag till, men ta mig sjutton om i alla fall fyra eller fem plagg inte sitter precis som de ska nu. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag tänkt en hel del på dem men det är ändå lite kul nu när jag kom på att jag har dem kvar. Har jag tur slipper jag köpa allt för mycket nytt när de kläder jag använder idag är för stora. En del av tröjorna har jag redan lagt bort. Dessa tänker jag dock inte spara på. Det ska inte finnas något kvar som gör det ‘enkelt’ för mig att lägga på mig en massa vikt igen. *haha*

Nåja. Några funderingar bara och om ni (sedan länge) tröttnat på mitt tjat om dieten och viktminskningen jag utsätter mig själv för just nu så ber jag ändå inte om ursäkt. Som jag skrev tidigare, jag är så tråkig att klockorna stannar just nu och tänker fortsätta vara det tills jag känner att jag gjort vad jag kan för att uppnå det mål jag satt upp. Det allra första målet är sedan länge uppnått, jag känner mig betydligt piggare än jag gjorde innan jag påbörjade detta och tackar både viktminskningen och förändringarna i vardagen för det, men under resans gång har andra funderingar tillkommit och nu ämnar jag göra vad jag kan för att landa på en mindre tjockismock-nivå och således undvika att dra på mig diabetes och andra viktrelaterade problem man kan få när man når övre medelåldern och åren därefter.

Som jag sa, smal tänker jag absolut inte bli men mindre tjock än på den bumpasvulliga nivå som jag varit på under de senaste tio åren vore bra. Detta är något jag tänkt mer och mer på under resans gång och för första gången känner jag att jag behöver göra detta. För mig. Jag är på god väg och tänker utnyttja det faktum att jag är så beslutsam just nu. Hellre tappa det nu och njuta av livet längre än råka ut för taskiga knän, diabetes och ont lite här och där om bara några år och i onödan samt behöva slita med det när jag är äldre och det är svårare att bli av med vikten. Om jag sedan samlar på mig lite vikt under det goda leverne jag ämnar ägna mig åt när jag är klar med denna diet så må så vara, men jag tänker knappast tillåta att mig själv att plocka på mig allt jag tappat under den här resans gång. Jag tänker inte sluta leva, men jag kan ju tänka mig för lite. 

Annonser
kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Heja dig! Och ja, tyvärr … kroppen har sina egna tankar om vad som ska smalna av och vad som inte ska det …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s