Hett så det ryker ur öronen

Publicerat: 27 maj, 2014 i Uncategorized

20140526_201957

Förra måndagen inledde vi vår semester med att gå och äta på Mumbai Blue, den lokala indiska restaurangen som vi båda längtat tillbaka till. Vi åt där tre gånger under den vecka vi tillbringade här i höstas och var glatt överraskade när ägaren mindes oss och var glad att se oss igen. Inte så där proffsigt ”nice to see you again, welcome back” utan med ett rejält leende och han kom ihåg när vi varit där etc. När Vikingen beställde in en vanlig kyckling med curry kom han bort till vårt bord och antydde att det var i klenaste laget för en karl och lovade sedan att välja mat åt Vikingen nästa gång. 

Nu har det råkat vara så att Andy, ägaren alltså, har varit fullt upptagen de två gångerna vi varit dit därefter och igår kväll bestämde sig Vikingen för att äta något han inte riktigt visste vad det var. Servitören varnade honom både en och två gånger om att rätten var väldigt stark men Vikingen insisterade att prova ändå. Sagt och gjort. Rätten, kyckling phal, kom på bordet och ha satte sturskt gaffeln i en kycklingbit. Han anmärkte lite karskt att det med rätta varnades om rätten och fortsatte sedan hjältemodigt att skyffla (läs; åt långsamt och metodiskt) i sig maten. Jag smakade en enda kycklingbit och jag lovar att hela munnen brann efteråt. Gott, men så starkt att håret på armarna krullade sig. 

Jag skrattade så att tårarna sprutade och när Andy kom fram till bordet tackade jag honom för att han antytt att Vikingen är en kärring då det renderat i en av de roligaste middagar jag någonsin varit med om. Vikingen såg däremot mest barsk och bestämd ut. När Andy fick höra vad han beställt såg han lite orolig ut, kommenterade att det är deras absolut starkaste rätt och sprang sedan in i köket och hämtade en skål yoghurt till Vikingen. Ingen var någonsin varit mer glad och lättad över att få en skål yoghurt, det är då säkert. De kommer nog prata länge om den där tokiga svensken, speciellt som servitören senare erkände att han aldrig vågat prova just den phal. *haha*

 

Annonser
kommentarer
  1. Just Sayin' skriver:

    Hahaha…var det där ett test på hur manlig man är 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s