Ledsamt

Publicerat: 26 maj, 2014 i Uncategorized

SAM_5425Ser ni fläcken högt upp strax till höger om mitten?

Jag har med mig tre kameror hit. Ändå använder jag nästan bara den ena av dem. Anledningen är enkel. Min mobil har fått en massa skit innanför skyddglaset på linsen och jag får därför med prickar från det. Visst har jag tur och kan vinkla bort fläckarna men det är så oerhört frustrerande att behöva trixa och dona  för att få en enda bra bild. Gällande min kompaktkamera är det samma sak där. Jag vet inte vad det är som lossnat eller hur komplicerat det blir att laga det men något måste göras. Fläcken är inte speciellt stor men åh, så retsamt det är att den över huvud taget finns. Således är det min systemkamera som används mest. 

Tyvärr vill jag inte ha med den på stranden eller alltid när vi tagit oss runt på ställen. Nog har jag den ofta, men inte hela tiden. Och just på stranden skulle jag älska att ha den med. Det finns så mycket att ta kort på och så många sprakande färger att fånga med linsen. Och där ligger tar jag kort med min kompaktkamera, väl vetandes att jag inte kommer att vara nöjd när jag ser bilderna jag tagit. Jättetråkigt. Det gör även att jag inte tar lika många bilder som jag skulle vilja. Nog inser jag att jag har bilder nog och fler därtill, men jag skulle ändå vilja ta fler. Speciellt på stranden.

Nåja, det blir vad det blir av det hela. Jag kommer att få mina två kameror fixade så snart som möjligt, sen är det bara att tuta och köra igen. Håll tummarna för att det inte tar alltför lång tid innan det är gjort. 

SAM_5299

Barnens vuxna är dubbelt så långt ur bild som det är mellan barnen och bildens ytterkant. De på klipporna har inget med barnen att göra. Och ingen barnens vuxna hade mista koll på när barnen sprang ut i vågorna och lekte. Idioter!

På tal om något helt annat skulle jag vilja slå en del människor på käften. Bokstavligen alltså. Två av gångerna vi varit på stranden har det även varit en norsk familj där. Tydligen tycker de inte om sina barn där i borta i vårt västra grannland. I alla fall inte om man utgår från att mamman och hennes föräldrar satt bra jävla långt ifrån  vattenbrynet – vi pratar minst femtio meter – och lät barnen på ungefär 3 och fem leka alldeles själva där nere. Jag och Vikingen hade stenkoll på barnen och tog en lov förbi dem ganska ofta, antingen för att bada eller för att fota. De vuxna i sällskapet låg och solade eller sov. Kollade knappt åt ungarnas håll. Idag var vågorna ganska lugna men förra gången vi var där slog de så hårt att till och med Vikingen tappade fotfästet. Och där lär de barnen leka själva i flera timmar. Vissa borde inte få ha barn. Idioter!

Annonser
kommentarer
 1. Harry "PinstriperFromHell" Ojala skriver:

  Tror tyvärr att fläckarna kan sitta på sensorn !!!!!!

 2. Lill skriver:

  Tror också att det kan vara skit på sensorn. 😦
  Men om du har bilder du vill ”rädda” så kan jag lätt ta bort fläckarna i ett bildredigeringsprogram åt dig.

  • ~Sol~ skriver:

   Som jag skrev till Harry. Fläckarna har flyttat sig allt eftersom så jag tror att något lossnat inuti. Jag hör dock gärna av mig om bilderna när jag kommit hem. ♡

 3. Just Sayin' skriver:

  Tråk med kameran och ännu värre med nötter som inte kollar barnen. Har de aldrig lärt sig att ha vaktjour! Körde vi alltid på stranden, en kollade/lekte med barnen medan andra solade/sov/slappade. Jag är skitnojig när det gäller barn och vatten och då är jag ändå uppvuxen på sjön!

 4. Kipsan skriver:

  Jag kan bara instämma. Det finns föräldrar som inte borde ha barn.

 5. Ullrika skriver:

  I kontrollfreaksfamiljen lämnar vi aldrig barnen mer än två sekunder utan uppsikt på stranden. En gång skulle en annan pappa vakta alla ungar i ett par minuter medan jag hämtade en grej på vår filt.. Plötsligt kommer han gående och jag lät lika arg som jag var när jag röt ”EmmaLi då?!” och där stod femåringen ensam kvar i höfthögt vatten. Asså. Jag veeet att jag är överdriven, men… jag vågar inte heller lita på att någon annan räddar mitt barn om hon råkar ut för nåt! – å då har mitt barn ändå varit simkunnigt (dvs kunnat simma 200 meter) sedan hon var drygt fem år gammal.

  Ang kameran. Oavsett vad som är galet så är det nog knappt värt att laga… dyrt dyrt sånt där. Kolla upp din försäkring istället, den kan gå in och rädda! Och systemkameran tar ju tveklöst bäst foton, så är det bara 🙂

  • ~Sol~ skriver:

   Jag ser hellre att föräldrar är överdrivet försiktiga runt vatten än inte. Punkt. 🙂

   Jag tror att du kan ha rätt. Jag hoppas att så inte är fallet, att det bara räcker med en rengöring, men har som sagt inte speciellt höga förhoppningar om att det är så. Min kompaktkamera tar faktiskt lika bra bilder som min systemkamera, men så jag har inte lika många funktioner och valmöjligheter med den väljer jag allt som oftast att använda systemkameran. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s