Levande musik

Publicerat: 22 maj, 2014 i Uncategorized

IMG_0692

Igår åt vi ju middag på La Torre Bar, som ligger i det lilla lokala centrumet här i området. Där finns ett flertal barer och restauranger samt en så kallad kinesaffär (så belamrat från golv till tak att man knappt törs röra sig där inne), en fastighetsmäklare, en järnhandel, en dygnetruntöppen kiosk, en lite matbutik och något till. Det är dock restaurangerna/barerna som håller stället levande. De utgör centrumets kärna.

IMG_0641

Förra gången vi var här besökte vi Crosoe Inn, Mumbai Blue, The Abbey Tavern och Waldemars. Vi valde bort La Torre Bar på grund av att de på menyn utanför ståtade med en hel del brittiska rätter. Egentligen gör de andra också det, men har man ett spanskt namn borde det väl ändå finnas ett större utbud av spansk mat och i halsstarrigt oförstånd lämnade vi det stället utan att ens gå in. Vilka jäkla nötter vi är! Ja, ni såg ju förra inlägget. Det var kanske inte superspanskt, men det var oerhört gott. 

IMG_0662

Medan vi åt kom det två unga killar och började ställa upp högtalare, mickar, röklådor och allt möjligt som såg väldigt tekniskt ut. Vi funderade på att flytta på oss men i efterhand är jag väldigt glad över att jag inte gjorde det. Det må ha blivit högljutt men att ha första parkett och möjlighet till en hel del bilder var fan värt det. *haha* Den ena killen, en ung och vältränad spanjor drog igång det hela genom att spela några välkända slagdängor på saxofon. Inga noter eller sådant tjafs, nej, nej. Snabbt och säkert levererade han den ena låten efter den andra. Vissa gamla, andra nyare och alltid lika skickligt. 

IMG_0650

Jag kan hålla glaset med hela handen på foten. Tänk då hur stor drinken är…

När han spelat ett tag ställde han ifrån sig saxen och tog istället ett fast grepp om micken. Herregud, vilken pipa killen har! Det lät ganska roligt när en hel del kända låtar översatts till spanska, men roligast var ändå att lokalbefolkningen prompt gick upp och ställde sig intill honom där han dansade och sjöng. Killen, som kan ha varit runt 22-23 år eller däromkring, skrattade och berättade vilka danssteg som kom i varje låt. Till slut var det femtioelva människor där uppe som försökte hänga med. Det kan inte ha varit lätt med tanke på att denna unga, vältränade, saxofonspelande, stiliga skönsångare hade ett jäkla drag i fötterna. Killen dansar salsa som en gud. Han fixar dessutom cha cha cha, quickstep och något till jag inte riktigt vet vad det heter. 

IMG_0682

Däruppe på golvet fanns alla åldrar representerade. Vår omedelbara favorit var inte den übersöta fyraåringen med mörka korkskruvslockar som stod och dansade med sin mamma, den stelbenta mannen i övre medelåldern som blandade salsa med sin egen form av breakdance och inte heller den stelopererade gamla damen som plötsligt fick liv i benen och svängde kroppen som om hon aldrig gjort något annat. Axlarna och huvudet var dock fortfarande stelopererade. Det var en… intressant… syn. Men tillbaka till vår favvo! Där fanns en flicka i åttaårsåldern som tyckte om att dansa. Hon var dessutom bra på det. Hon stannade ibland upp, tittade noga på de nya stegen och körde sedan järnet. Var gång hon inte kände igen stegen stannade hon upp och tittade noga på killens som ledde det hela, sen satt stegen som en smäck. Hur duktig som helst!

IMG_0688

När killen tog en paus spelades musik i högtalaren och folket fortsatte att dansa. Det var glatt, det var blandat och det var roligt. Vi gav oss inte på några krångliga danssteg under tiden snyggingen sjöng, men vi gav oss ut på dansgolvet i pausen. I badtofflor och utan att ha druckit en hel massa innan. Det ni! Nu kan Vikingen aldrig någonsin påstå att han aldrig dansar nykter. Han har med andra ord förstört för sig själv och jag är lika glad för det. Frågan är om han också är det. *hehe* När vi inte dansade satt vi som sagt på första parkett och småpratade ibland med de som gick förbi. Jag råkar ju alltid i slang med folk och toakön är ett typiskt sådant ställe där jag får veta folks livshistorier. En parant dam meddelade glatt att hon precis lämnat sin man sedan 37 år eftersom han låtit sig tjusas av en sådan där tuperad, gulblonderad charterbimbo med pergamentliknande hy. Hon skrattade åt det hela och sa att han gjort ett likadant misstag en gång tidigare och att hon minsann inte skulle sakna honom. Det verkade dock reda upp sig då den gulblonderade bimbon dansade med sin väninna, som i sin tur var en övermogen bikerhippiebrud, medan karln satt fromt vid sin hustrus sida. 

IMG_0673

Efter ett par timmar där beställde jag in en drink. Eller rättare sagt, i Spanien var det en drink. Hemma i Sverige hade vi fått minst två på samma mängd sprit. Jag höll på att storkna när min Pink Lady avsmakades. Det var minst halva glaset med vodka, lite färgmedel i form av grenadine och curacau och sedan toppat med lite sprite. Det tog några klunkar innan jag förlikade mig med smaken och ganska länge innan jag lyckats dricka upp den helt. Vikingens rom och cola var inte sämre den. Ett halvt glad Captain Morgan och sedan fick han toppa med den mängd cola han själv ville ha. Eller ja, som fick plats innan glaset var fullt. *haha*

IMG_0696

Efter några timmar dök det upp en tjej som mer än gärna slängde sina ben i en mycket taktfast och intrikat salsa. Och andra danser också. Hon och sångaren/musikern/dansaren/vältränade ynglingen/snyggot flirtade med varandra och det var en fröjd att se deras ganska misslyckade försök att göra det diskret. De där två har dansat med varandra tidigare, det märktes redan innan de tog en privat svängom under en paus. De var verkligen glada över att få dansa med varandra och killen stod inte emot hennes smäktande blick utan avslutade det hela med en stor smällpuss. De såg fina ut tillsammans. 

IMG_0704

Det är svårt att förklara känslan, men stämningen, glädjen, förnöjsamheten, värmen, sällskapet och allt annat inräknat gjorde gårdagen till en av de absolut bästa kvällar jag haft. Överlag mår jag väldigt bra just nu. Solen finns – naturligtvis – men till min stora lycka har det varit lite molnigt också, så jag har sluppit att bränna mig. Solskyddsfaktor 50 och moln är en väldigt bra kombo för mig. Att allt är så avslappnat när vi är här bidrar också. Mest av allt handlar det dock om att jag får göra allt detta vi gör här tillsammans med Vikingen. Det är verkligen underbart. 

 

Annonser
kommentarer
  1. Just Sayin' skriver:

    Låter helt fantastiskt, engelska rätter till trots :). Ser inga bilder på någon dansande Viking dock ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s