Vernissage

Publicerat: 11 maj, 2014 i Uncategorized

SAM_5111

‘You´ve been brave enough for one day’ av Jennika Ojala

Idag äventyrade vi oss iväg till storstan igen. Jag gillar att vara i huvudstaden och har sett fram emot den här dagen länge. Vi hade två saker inbokade – vernissage för Gestaltande Fotograferi på Galleri Kocks på Södermalm av elever på Gamleby fotoskola  och att träffa Vikingens bror – och såg till att ha mycket tid innan och (eventuellt) efter. Således landade vi i huvudstaden redan halv tio på förmiddagen. 

SAM_5075

Märks det att det finns en klippkant alldeles utanför staketet? 

Vad ska jag säga? Det öste ner. Ingen stad känns speciellt rolig när det regnar så mycket att det tränger regn innanför krage och det tar väldigt kort tid innan jacktyget är så blött att det slickar sig mot huden, det kommer regnstänk på kameralinsen och man får trängas med folk när man ska förbi baldakinerna längst gatan. Vi tog oss ändå runt en sväng och vågade oss till och med ut på det vackra promenadstråket på Mariaberget. Tyvärr var det inte speciellt mysigt att gå omkring där idag då vattenpölar och grus inte kändes jättekul när vi visste att vi skulle gå omkring i samma skor resten av dagen. 

SAM_5094

Det är en liten och naggande god utställning. Den håller på tills på onsdag. Gå gärna och titta.

Framåt lunch letade vi oss fram till Medborgarplatsen i väntan på att möta upp min kära kusin med familj. Efter ett lite förvirrat samtal i vilket jag frågade vart vi skulle träffas, sedan vilken gata de stod på och till slut vad de såg framför sig bestämdes det att de skulle ställa sig under baldakinen vid Scandic Malmen så att vi visste vart vi skulle kunna möta upp dem bestämdes en restaurang där vi smet undan regnet och åt lite lunch. Det var oerhört trevligt att träffa dem igen och ingen kan undgå att bli glad av dotterns glittrande ögon, spontanitet och sprudlande salva. Hon hann med nöd och näppe slänga i sig lite mat innan hon skyndade iväg till galleriet för att lägga en sista hand på projektet innan dörrarna öppnades för allmänheten.

SAM_5096

Den är stark.

Vernissagen var bra. Intressant, tänktvärd och med en bred blandning av tolkningar av Gestaltande Fotografi. En del alster gav en sådan där ”Ja, just det!”-upplevelse medan andra krävde lite mer eftertanke innan själva budskapet blev synligt. Jag hade sett bilden Jennika valt som sitt bidrag i vernissagen och har tyckt att den var lite så där. Hon gör så väldigt många olika saker och just den inriktningen hon valt är inte en av mina favoriter. Tills jag såg den på väggen. Jäklar, vilken maffig sak! Den ägde! Det fanns två andra saker som fångade mitt intresse ordentligt, men de bleknade ändå i skuggan av hennes ”You´ve been brave enough for one day” med en anspelning från en film. Någon som vet vilken?

SAM_5082

Efter vernissagen gick det tillfälligt nedför…

Igår såg Vikingen en annons om billig öl på Lions Bar och kommenterade att det finns en sådan vis Hornstull. Jag skrattade och informerade om att det är ett sunkhak. Tydligen finns det ett på Götgatan också. Gissa vart vi hamnade medan vi väntade på Vikingens bror? Det krävs väl inte direkt något geni för att räkna ut det, va? Som tur är kom svågern ganska snart och vi åkte vidare hem till dem. De har nyligen flyttat till sin nuvarande lägenhet och det var riktigt roligt att se hur de bor. Det var en avslappnad stämning, vi blev bjudna på gott fika, god mat och väldigt trevligt sällskap. Det må ha varit första gången vi var där, men jag hoppas (och tror) verkligen inte att det var sista också. 😀

SAM_5063

Regntunga skyar kompenseras av trevliga människor.

Jag hade en förhoppning om att klämma in en snabbträff med Just sayin´ då hon också vistades i huvudstaden denna helgen, men det gick tydligen i slow motion där hemma hos sonen och hans ungdomliga prokrastinerande gjorde att vi får ta träffen nästa gång hon äventyrar sig neråt istället. Jag hade gärna träffat henne, men med facit i hand blev det en fullsmockad dag ändå, så det var kanske lika bra? 

Annonser
kommentarer
 1. Just Sayin' skriver:

  American Psyko-influerad tavla, cool! Träffen får vi ta nästa gång, får gasa upp pojkspolingen vid sex på morron…han är värre än en tjej att göra sig färdig. Fattar inte!!

  • ~Sol~ skriver:

   Fel film, men ändå helt ok tänkt. För att få rätt film får du tänka på kläderna och mängden blod. Det brukar vara en tell tale. 🙂
   Eller så får spolingen möta upp när han är klar? *haha*

 2. Yvonne skriver:

  Förvirrat var ordet 🙂 En trevlig lunch! Och helt klart en bra utställning. Hon kom hem och berättade om varierande respons på hennes verk. Allt från ruskigt obehaglig till cool. Så ska det vara vara med konst? Det ska väcka tankar. Och några hade gissat filmen också 🙂
  Jag snodde helt fräckt dina bilder här. Eftersom jag glömde ta egna! 🙂

  • ~Sol~ skriver:

   Mycket trevlig! 😀
   Jo, det är precis som det ska vara. Konst ska beröra. Och var så god. Klart du får ta dem. 🙂
   Kram

 3. Ullrika skriver:

  Jag har ju hittat henne i sociala medier genom dig! Hälsa gärna om hon undra vem jag är 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s