Kate del tre

Publicerat: 30 maj, 2013 i Uncategorized

Kate

Kate III

När hennes te kom fick hon sällskap vid bordet av Mrs Conway. Denne tog prompt Kates tekopp, hällde på mjölk och socker och tömde den i ett svep. Serveringsflickan sprang genast och hämtad en ny kopp och mer te. Denna gång väntade Mrs Conway tills Kate serverat dem bägge te innan hon läppjade på sitt te. Kate drack sitt te och väntade på att Mrs Conway skulle säga något. När hon inte gjorde återgick hon till sina funderingar. När bordellmamman plötsligt la handen på hennes arm ryckte hon till lite och såg sedan tyst på Mrs Conway medan hon uppenbarligen kämpade med orden. Med en suck insåg Kate att de skulle ha samma diskussion som vanligt. De hade den med jämna mellanrum, då Mrs Conway blivit erbjuden en större summa än vanligt för Kates mödom.

Kate ruskade på huvudet redan innan Mrs Conway hunnit säga något. Nej. Hon tänkte inte under några omständigheter offra sin mödom till en man här. Hon gjorde saker med sin mun och sina händer hon önskar att hon kunde glömma mellan gångerna, men aldrig att hon gav upp sin mödom för att tjäna pengar. Nej. Det spelade ingen roll hur stor summa mannen erbjöd, sin mödom sparade Kate i förhoppning om att någon gång hitta en man att älska och gifta sig med.

Mrs Conway argumenterade länge men gav sig till sist. Kate visste att hon hade en särställning bland kvinnorna, som aldrig någonsin skulle tillåtas neka Mrs Conway något. Deras arrangemang var över huvud taget annorlunda än de övrigas. Aldrig hade hon kunnat ana att det vrak hon vårdat tillbaka till livet när hon arbetade som volontär hos sjuksystrarna i Bethnal Green skulle komma att bli en av Whitechapels mest respekterade horor och bordellmamma av stora mått? Hon hade gjort likadant, kämpat lika hårt för Mrs Conway om hon vetat det, något de bägge visste. Det var därför Mrs Conway gått med på att hjälpa Kate genom detta specialarrangemang då de av en händelse möttes i parken några år efteråt. Kate hade suttit på en av parken undanskymda bänkar och stirrat ut över dammen medan tårarna rann nedför hennes kinder. En dam satte sig ner bredvid henne och räckte henne en näsduk. Kate var så uppslukad av sin förtvivlan att hon inte märkte damen förrän hon gav henne en lätt örfil och kallade henne vid namn. Chockad vände hon sig mot kvinnan och såg frågande på henne. Det gick några sekunder utan att någon av dem talade, sedan sträckte sig damen fram och gav Kate en kram. Hon skrattade glatt och bannade Kate för att hon inte kände igen henne. Förvirrat erkände Kate att hon tyvärr inte visste vem damen var.

Återseendet blev bitterljuvt. Mrs Conway hade lyssnat på Kates berättelse om hur hennes bror dött i en olycka, att hennes trolovade omkommit i samma olycka, om hennes syster som studerade för att bli guvernant och hennes sjukdomsdrabbade föräldrar. Kate hade kämpat hårt för att försörja familjen efter broderns död men inget hon gjorde räckte till. Hon sålde bröd och bullar på torget, tvättade åt fina damer, tog åt sig sömnadsarbeten och städade hos tre familjer, ändå räckte det inte till. Hon räckte inte till. Mrs Conway hummade, nickade och vyssjade under tiden Kate berättade. När hon sedan talade sa hon det Kate minst av allt väntat sig.

  • Är du oskuld?

  • Va? Naturligtvis! Varför frågar du det?

  • Synd. Har du tänkt förbli det?

  • Naturligtvis! Hur omoralisk tror du att jag är?!?

Kate blev förnärmad. De kände inte varandra tillräckligt väl för att Mrs Conway skulle ha lov att sälla en sådan närgången fråga. Inte ens Kates mor ställde sådana närgångna frågor. I sitt upprörda sinne tänkte Kate att ingen hade rätt att ifrågasätta hennes dygd. Och vad menade kvinnan med att påstå att det var synd att hon var dygdig? Det hela blev oerhört förvirrat innan Kate hunnit lugna ner sig och återfå kontrollen över sina känslor.

Resultatet av det mötet blev att Kate infann sig i Mrs Conways hus två gånger i veckan. Första gången hon kom dit möttes hon av Mrs Conway, Bridget och Joseph, husets allt i allo. Hon lyssnade med gråten i halsen på när Mrs Conway beskrev hennes kommande uppgifter och höll på att svimma när Bridget visade på Joseph hur det gick till. Det var första gången Kate såg en manslem och att se den i munnen på en kvinna var värre än hon någonsin kunnat föreställa sig. Mrs Conway skrattade gott åt Kates ansiktsuttryck men beordrade sedan Kate att byta plats med Bridget. Det blev en lektion Kate aldrig skulle glömma. Troligen skulle inte Joseph det heller eftersom hon kräktes på honom när han plötsligt ejakulerade i hennes mun.

Mrs Conway hade därefter spridit ryktet om oskulden som betjänade herrarna på sitt lilla vis och gjort stora pengar på de män som tyckte om till synes kyska damer med glimten i ögat. Regeln var att Kate inte klädde av sig på underkroppen medan männen valde hur mycket de själva ville ta av sig. När Mrs Conway upptäckt Kates talang för att lägga märke till detaljer hade hon gett henne i uppdrag att studera männen som kom till husen, vad de tyckte om och ville ha. Den information Kate gav bordellmamman använde denna sig av för att höja standarden i sitt hus. Allt sammantaget blev Kate värdefull för bordellen. Kate avskydde det hela men kräktes inte längre och tjänade tillräckligt för att bara behöva ta sig an några få sömnadsarbeten vid sidan om för att försörja sin familj. Om några månader skulle hennes syster ta examen och kunde börja hjälpa till med försörjningen av föräldrarna.

Morgontimmarna kröp långsamt fram. Ingen kom för att använda sig av Kates tjänster, något hon var glad över. Hon fick lite mindre betalt, vilket sved i kassan hemmavid men Kate var ändå tacksam över att slippa utföra snusket männen förväntade sig av henne. Hon visste att eftermiddagen och kvällen skulle bli annorlunda, speciellt nu när mordet skett. Gatflickorna skulle hålla ihop och bara de mest desperata skulle våga ta sig an nya kunder. Bordellerna skulle blomstra. Kate kvävde en gäspning och såg längtansfullt bort mot trappan upp till sitt krypin Joseph såg hennes blick och nickade lite lätt. Med en tacksam nickning tillbaka skyndade hon upp till andra våningen och la sig raklång på sängen utan att bry sig om att snöra av sig skorna. Hennes vila skulle inte bli lång. Hon var spänd och tankarna rullade upp gatflickans berättelse om och om igen.

Just som hon äntligen lyckats slappna av och höll på att slumra in slängdes dörren upp och den långa mannen stormade in. Han tog henne i armen och drog upp henne från sängen utan att lyssna på hennes protester. Han beordrade henne bryskt att följa med honom och började dra henne mot dörren. Istället för att lyda satte hon foten bakom den tunga sänggaveln och slet sig loss ur hans grepp. Han blängde svart på henne och upplyste henne om att polisen var på nedervåningen och tog allas uppgifter. Kate bleknade. Knäna darrade och hon gjorde en ansats att sätta sig ner på sängen. Mannen suckade djupt, tog sedan ett nytt tag om hennes arm och drog återigen i henne. Den här gången var hon inte sen att lyda. I farten sträckte hon sig efter sin sjal och kappa som låg slängda över sänggaveln.

Annonser
kommentarer
  1. Yvonne skriver:

    Sitter i bilen på väg hem från Norrköping och har haft en god stunds underhållning med din story. Spännande! Vill definitivt läsa mer!

  2. Kate VII | ~Sol~ skriver:

    […] så fort jag kan. Om ni vill friska upp ert minne hittar ni del 1 – del 2 – del 3 – del 4 – del 5 – del 6 genom att klicka på vardera länk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s