Nöden har ingen lag

Publicerat: 24 april, 2013 i Uncategorized

bra jobbat

Jag har varit dålig på att ta mig till gymmet de senaste veckorna. Under samma veckor har jag haft problem med pollen och som följd av det även astma. Det är förbannat jobbigt och medicinen gör mig darrig som om jag hade Parkinsons. Som ni kan förstå är det något jag gärna undviker. Ja, både astman och darrningarna, alltså. 

Jag vet inte hur jag ska beskriva min kondition. Den är egentligen inte dålig. Jag blir däremot snabbt andfådd och känner det som att jag vill ge upp efter bara en liten stund. När jag väl tagit mig igenom det kan jag däremot kämpa på länge. När jag tar mig tvärs över stan på cykeln känns det som att de första km är värst och sedan lättar det betydligt, trots att backarna ibland kommer under den senare delen av sträckan. Det är likadant när jag gör andra ansträngande saker. Kan man säga att man har dålig närkondition medan långtidskonditionen är bra? Lite som demens men i fråga om kondition. I så fall har jag konditionsdemens. 

Min skalle har är däremot inte drabbad av demens och min tankefunktion är som den ska. Därför har jag tvingat mig själv att kliva ifrån mitt beslut att jobba med enbart musklerna när jag tränar. Det är ju de som måste hålla livet ut medan konditionen och det där med att bli smärt och smidig känts som en bisak i situationen. Eftersom jag står på cross trainer´n som uppvärmning blir det ju omöjligt att det inte blir någon påverkan på konditionen men mer än så har jag inte lagt ner energi på. Dålig kondition och annan andnöd är däremot ingen bra kombo och därför måste jag tänka om. 

Idag blev det den vanliga uppvärmningen på cross trainer´n och därefter 20 minuters pumpande på motionscykeln. Ni tänker säkert att det låter lite komiskt att jag cyklar där när jag ju cyklar överallt annars också? Det kändes i alla fall lite komiskt att sätta sig på den, men faktum är att det är väldigt stor skillnad på att cykla till vardags och att trampa på en motionscykel. På den senare rullar man inte en meter utan att trampa och jag ställde in ett konstant motstånd som på intet vis motsvarar verklighetens vägar och cykelbanor.

Att säga att jag svettades som en fontän vore en underdrift. En grov sådan. Blä. Men, men. Jag kämpade på och vägrade gå ner i vare sig motstånd eller hastighet under de 20 minuterna. Faktum är att jag höjde motståndet och pumpade som en galning med benen de sista två minuterna. Jag såg de där röda lamporna som indikerar hur hårt man tar i blippa högre och högre upp, tills de övergick i max. Det märks att jag går och cyklar ofta, jag är jäkligt stark i benen. Det gjorde tyvärr inte träningen roligare för det, men vad fan?!? Jag gjorde den ju ändå, vilket är huvudsaken. I morgon blir det en längre uppvärmning på cross trainer´n och därefter 20 minuters intensiv rodd på maskinen. Fy fan. För att ens ta mig dit har jag bokat att möta Vikingen där och dessutom ha med mig hans träningsväska. Vad gör man inte för att inte banga? 

 

Annonser
kommentarer
  1. Just Sayin' skriver:

    Håller med om pollen och astma…ett förbaskat otyg det där :(. Dessutom så försvinner kondisen inom en nanosekund när man är drabbad.

    Träning ja..jag har ju valt att köra ren styrka för att jag går till jobbet MEN det börjar kännas att det var ett tag sedan. Ett långt tag. Började om i veckan men som ett brev på posten kommer skavsår på hälen. Orkar inte använda hjärnan och tänka om än så länge, blääää.

    • ~Sol~ skriver:

      Orken försvinner rätt mycket när man sitter och måste koncentrera sig på att andas och/eller inte klia ur sig ögonen/torka bort näsan och det är förbannat svårt att motivera sig till träning när man måste tvinga sig till vardagsaktiviteterna. 😦 Astrist ju. Jag försöker ju vara duktig och kämpa med den förbannat vedervärdiga träningen. Trist, tråkigt och onödigt. Allergi/astma alltså¨. Träningen är bara de två första. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s